Fysik Personligt

I höst: west coast swing

28 juli, 2011

Jag har anmält mig till en danskurs i höst. En ny dans för mig: West Coast Swing. Såhär beskrivs det hos Salsaakademin där jag kommer att gå kurs:

West Coast Swing är en dans med sina rötter i 40-talets Lindy Hop, men har förändrats kraftigt under årens gång allteftersom musiken ändrats. Idag dansas West Coast Swing till många olika musikstilar t.ex. RnB, Soul, HipHop, Blues och Pop. Stilen utmärks av att vara ”smooth”, med mycket starkt fokus på musikalitet och spelet mellan förare och följare där följaren har mycket större lekrum än i många andra pardanser.

Såhär kan det se ut, på tävlingsnivå. Jag blir ju nybörjare, men håll med om att det ser roligt ut? Just musikanpassningen lockar mig.

Jag har ju tidigare dansat boogie woogie och snudd på tävlat i det, och gått två kurser för Joanna Ericsson och Henric Stillman (som varit både svenska mästare och världsmästare) i lindy hop. Swingen har jag en förkärlek till. Här kan ni se Jojjo och Henke dansa just boogie woogie:

Igårkväll var jag på en rätt spontan AW där en av deltagarna frågade om jag inte skulle hänga med till Chicago, dansklubben på Hornsgatan här i Stockholm. Där var det lindy hop, och jag kände mig lite tveksam eftersom jag inte dansat swing på sex år. Men jag hängde med och tänkte att jag ju alltid kan åka hem om det inte går bra. Vilket jag gjorde, två och en halv timme senare, genomsvettig och endorfinsruslycklig.

Lindy hop och livemusik på dansklubben Chicago

Det var livemusik på Chicago dessutom. Första dansen gick lite sådär, men efter tre danser började det lossna. Och sen jävlar. Muskelminnena kom tillbaka, jag fick en repetition i Charlestonstegen och sen satt de. Kick the dog, kick ball change, zick zack och allt! Ja, allt. Så jäkla kul!

Trots sendrag i foten, trötta muskler och en kondis ovan vid dansbelastning dansade jag mig genomsvettig. Folk stirrade på t-banan och gick omvägar: stora svettfläckar på klänningen och blöta hårtoppar. Ingen skillnad mot andra på Chicago, men normalt en danskväll har man med sig ombyte, handduk, deo och dansskor. Jag lät dem stirra och njöt av alla dansendorfiner. Hade glömt hur glad jag blir av att dansa.

Så nu är jag sugen på en lindykurs också … Där kan jag nog gå in på nivå 2 eller 3? Ska kolla med min WCS-partner om han är intresserad. Kanske blir det en danshöst!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Lo 29 juli, 2011 at 19:08

    Pepp på danshöst :) !

  • » Passion, jobb och semester 6 augusti, 2011 at 14:10

    […] jag känner en iver för det vi planerade igår på vår kickoff. Precis som jag ser fram emot dans, vandring och löpträning. Jag har insett hur viktigt det är att jag sover ordentligt, att jag […]