Inredning & pyssel

Varför inte puttenuttiga mormorsrosor?

1 april, 2012
Mina nya köksgardiner med puttenuttiga mormorsrosor i rosa mot blå botten

Ni vet ju att jag renoverade mitt kök i vintras? Då sydde mamma och jag gardiner som var helt okej, men jag har ändå känt att det inte blev helt rätt. Så jag har då och då letat runt lite i affärer, både bland färdigsydda gardiner och tyger för att hitta det jag söker. Men jag har inte helt lyckats. Ni kanske vet hur det är, man har en diffus bild av vad man tror att man vill ha men kan inte riktigt beskriva. Ändå vet man att man inte har hittat det.

Dessutom brottas jag med en fånig grej. Det var nämligen ett ex till mig som sa att det verkligen märktes att det var en tjej som inrett min lägenhet, i en lite cynisk och dolt kritisk ton. Han var rätt duktig på att vara sån, men dölja det med ett leende. Det är den värsta typen; ett väldigt fult och subtilt sätt att dominera en människa. Den person jag var då fångade såna taggar rätt in i hjärtat och jag började ändra på mig. Jag ville ju inte vara sådan som han kritiserade.

Nu är jag inte den personen längre, men jag märker att det fortfarande färgat hur jag tänker runt till exempel inredning. Inte för feminint och puttenuttigt. Neutralt ska det vara. Stilrent (det totalt innehållslösa ordet som alla svänger sig med). Visst, skulle jag sälja lägenheten imorgon så är väl neutralt ett bra val för att tilltala många. Men varför ska jag inte välja det jag gillar, oavsett om det är puttenuttigt? Det är ju jag som bor här. Och jag är kvinna. Varför skulle det inte få märkas? Kanske framförallt: varför ska jag ge den människan sån makt över mig?

Det har jag gått och grunnat på ett tag. Idag köpte jag tyg och mamma och jag sydde nya gardiner till mitt kök. Ja, okej, mest mamma men jag var med och handräckte. Såhär blev det.

Mina nya köksgardiner med puttenuttiga mormorsrosor i rosa mot blå botten

Vackra puttenuttiga mormorsrosor i rosa mot blå botten! För det är ju det som är det fina. Ingen annan behöver definiera vad jag gillar eller den jag är, framförallt inte spöken ur det förflutna. Det står mig helt fritt att göra det själv. Och att inreda precis hur som helst så länge jag gillar det. Jag är mycket, mycket förtjust i mina nya gardiner.

Ge ingen annan rätten att påverka det som är kärnan i dig. Gör inte det. Kompromissa är en sak, vara till lags något helt annat. Det är så otroligt viktigt.

 

PS. Tyget kommer från Stoff & stil, ett litet textilparadis som finns i fysiska butiker i Malmö, Göteborg och Stockholm, men med ett stort utbud i webbshoppen. Tumme upp!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa