Den rimmade torskfilén med räktopping, brynt smör och dillslungad delikatesspotatis, och kokta morötter. Mycket gott!
Det blir lite annorlunda att planera veckomenyer med en pandemi i landet. Kommer grundskolorna att stänga? Ska jag förbereda för att inte bara äta lunch själv på hemmakontoret, utan även för en sexåring?
Ingen vet, men jag vet i alla fall en sak. Det behövs enkla rätter, och billiga rätter. Som går fort att göra. Och som vanligt, att det blir matlåda över, så lunchen nästa dag blir det som var middag dagen innan.
Vecka 13
Må: Potatis- och purjolökssoppa med rostade nötter och fralla.
Ti: Krämig pasta med halloumi och tomat
On: Fransk bondsoppa med linser men utan fläsk
To: Lasagne med zucchini och valnötter
Fr: Kycklingburgare/falafel
Lö: Oreganostekt kyckling med klyftpotatis och tzatziki
Sö: Kalkon- och broccolipaj
Vecka 14
Må: Lasagnerester
Ti: Pajrester
On: Palsternackssoppa med quesadilla
To: Pastagratäng med kycklingfärs
Fr: Omelett med fetaost
Lö: Köttbullar, potatismos, brunsås, lingon och brysselkål
Sö: Pastagratängrester