Eko-reko Yta

Ekoprodukter: Maria Åkerberg Eye Cream

10 augusti, 2012

Maria Åkerberg gör ekologiska hudvårdsprodukterFörsta produkten ut i mitt projekt att successivt byta ut min badrumshylla till ekoprodukter blev en ögonkräm från Maria Åkerberg/Dermanord. Helt enkelt för att jag var hos min svägerska på Kroppslyftet och fick massage, och hon använder de produkterna.

Jag gillar dessutom att de är svenska och tillverkas i Frillesås – relativt närproducerat när det kommer till den här typen av produkter. Maria Åkerberg finns även på Facebook, och har även smink och annat i sortimentet.

Om du är som jag och lite känslig för nya produkter, kan du beställa prover på nästan hela sortimentet för 10 kr/produkt och då ingår frakten. Bra!

Produktbeskrivning från leverantören

Huden runt ögonen är mycket tunn, följaktligen uppträder de första rynkorna där. Det är aldrig för tidigt att börja använda Eye Cream. Eye Cream passar också för hals, dekolletage samt vid näsroten, där huden också kan vara tunn. Eye Cream kräver regelbunden användning för att ge resultat.

Den mycket tunna och fina nyponfröoljan i kombination med sheasmör, kallpressad jojobaolja och olika örtsalter gör att fukthalten i huden höjs, vilket ger slätare hud. Nyponfröoljan i Eye Cream kommer från nyponrosens frön. Oljan innehåller A-vitamin som hjälper huden att nyskapas, vilket medför att åldersfläckar, rynkor och ärr blir mindre markerade.

Förpackning

En smart förpackning med lufttät pump. Inget ohygieniskt petande med fingrar här inte, och allt kommer ur flaskan när det börjar ta slut. 30 ml. När förpackningen väl är öppnad ska innehållet användas inom 6 månader av hygienskäl (på grund av alternativa konserveringsmedel istället för de farliga). Väldigt liten och svårläst text på flaskan.

Innehåll

Aqua Purificata, Rosa Rubiginosa Fruit Oil (Nyponfröolja), Glycerine (från raps), Cetearyl Alcohol (från kokos), Coco Glucoside (från kokos), Butyrospermum Parkii Butter (Sheasmör), Sodium PCA (fuktbev. örtsalt), Simmondsia Chinensis Seed Oil (Jojobaolja kallpressad), Levulinic Acid (från solros), Glyceryl Caprylate (från solros), Lactic Acid (Mjölksyra), Tocopherol (E-vitamin), Tocopheryl Acetate (E-vitamin), Xanthan Gum, Aesculus Hippocastanu (Hästkastanj), Citrus Aurantium Dulcis (C-vitamin), Rosmarinus Officinalis (Rosmarin antioxidant). 

Pris

220-225 kronor på nätet och i butik.

Omdöme

Jag gillar! Mjuk och lätt som en gel, smälter skönt in i huden och det rätt snabbt. Ingen påträngande doft som stör. Jag har använt den i två månader nu och har åtminstone inte fått mer rynkor. Nu har jag inte så många från början, så jag kan inte säga att de har blivit färre heller. Jag klappar mjukt in krämen runt ögonen med fingertopparna på morgon och kväll, och den är dryg. En liten droppe räcker.

For all skin types och det tror jag stämmer med tanke på konstistensen. Det här är lätt en keeper för mig.

Recension av Maria Åkerberg Eye Cream

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Ekoprodukter: Maria Åkerberg Face Refining Lotion » Carnebro 6 november, 2012 at 07:06

    […] så dryga och räcker länge, det känns som att få mycket för pengarna. Jag använder ju även ögonkrämen som jag skrev om tidigare, och den har jag haft i fem månader […]