Stugan

Köksplaner

9 februari, 2020

Ritning från ikeas planeringsverktyg.

Nu när det inte är säsong är det gott om tid att planera runt stugan. Särskilt som frösådderna inte är igång än. Så jag har skissat ordentligt på en plan för köksdelen.

Först lekte jag med tanken att flytta ut köksdelen i förrådsdelen, och hade en hel plan utgjord för det, men så insåg jag att jag kommer att behöva förrådsutrymmet till just förråd. Och kanske en liten tvätt/toadel så småningom.

Alltså blir det köksdel inne i stugan. Och jag har använt ikeas planeringsverktyg för kök för att göra ritning och planera in det som jag behöver köpa nytt. Tyvärr har ju ikea bytt ut sitt skåpsystem, så nya luckor passar inte med äldre skåp. Det gör det lite svårt med begagnat, men jag håller utkik. Målet är ju att köpa så lite nytt som möjligt.

Ritningen i 3D vänd mot köksfönstren. Kanske inte toppen att ha spisen delvis mot fönster, men så får det bli. En kolonistuga är ju inte en permanent bostad.

Jag har som jag beskrivit tidigare redan fått en bänkskiva med ho och kran. Har jag riktig tur så räcker den till alla ställen det behövs bänkskiva. Kylfrys i fullhöjd köper jag begagnat, likaså en fristående spis och ugn.

Jag kommer även sätta upp tre hyllor över diskhon, och där har jag hyllplan och förhoppningsvis tillräckligt med konsoler i källaren. Det är ful vit melamin, men jag var ju på Järva byggnadsvård i somras och då köpte jag riktigt gulligt hyllkantspapper. Med det ser man ju inte hyllkanten, och hyllorna blir ändå lätta att torka av. Skulle jag längre fram ha gott om tid över kan man ju måla om dem (som om det kommer att hända).

3D-ritningen åt andra hållet. Nu har ju vi en vedspis och inte kamin så lite missvisande blir det. Men den generella idén kommer ju fram i alla fall.

Luckorna jag vill ha heter Hittarp, och ser ut som antikvit pärlspont. Eftersom bänkskivan är svart, kör jag med svarta knoppar. Det är ju också något av en prisfråga, att hålla nere kostnaderna är viktigt. Men jag tror att det här kan bli bra!

Förutom diskhoskåpet är de andra skåpen med utdragbara hyllplan/lådor. Så praktiskt! Allt i skafferiväg ska få plats där och kommer även att bo i gnagarsäkra byttor och burkar. Får tänka lite smart på en gång.

När kommer detta att hända då? I vår, tänker jag. Har tagit ledigt i början av april för att göra klart tak och väggar och golv i stugan, när fönstren är installerade. Efter det är det dags för kök. Det blir en arbetsam vår, men så värt det.

Det blir ju lite att göra. :)

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa