Internet

Post-SSWC

17 augusti, 2010

IMG_4116

I helgen var jag och min bror på SSWC. Jag har skrivit om vad det är några gånger tidigare här i bloggen. Det var en fantastisk helg, och det är många som har bloggat om den. Längre ner i inlägget kommer jag att lägga upp en del av de länkar jag uppskattar lite extra, men Viderén har gjort en jättesamling av länkar till det som skrevs under SSWC.

Mina egna reflektioner från årets upplaga är flera. Jag var där förra året, och oundvikligen jämför jag. Det märktes inte särskilt att vi var 100 personer fler i år, mer än för Tjäröpersonalen och arrangemanget. Väl på plats var det som förra året, en del gamla bekanta, många att hälsa på och en del helt nya ansikten även på färjan på väg tillbaka på söndagen.  Med 409 personer på plats blir det lätt så.

 

Maten och personalen och allt runtomkring var lika fantastiskt. Vi bodde en gnutta bättre och mycket mer lyxigt, i Annies hus, med egen dusch och toalett. Super! Internetuppkopplingen var också bättre, men inte optimalt. Hade jag haft Telia eller Telenor som operatör hade det funkat bättre, sägs det (hett stalltips till nästa år). Nu gör det visserligen inte så mycket, en liten del av mitt internet var ju på ön.

Det var samma goda och härliga stämning det här året, möjligen mer förväntansfull där den förra året var entusiastisk. Förra året var första gången och alla kom dit utan några större förväntningar men med stor entusiasm och engagemang. I år visste vi att det skulle blir roligt och alldeles, alldeles underbart.

Jag upplevde det också som att vi i år kunde se hur mycket som har hänt på ett år. I år var det fler som kom förberedda och fler som kom med sin profession, inte bara sitt intresse och passion för webben. I år handlade det inte så mycket om sociala medier längre, utan tekniken hade blivit underordnad för innehållet, interaktionen, människorna, möjligheterna. 

Sessionerna gav som vanligt mycket, många tankar som blev frön i hjärnan. Nätverkandet, och att faktiskt träffa alla dessa fantastiska människor på riktigt, prata, kramas, dansa och skratta ihop är snäppet ändå bättre. Dessutom på en underbar liten ö.

För mig personligen blev lördagkvällen en av årets bästa kvällar – och då har den ändå stark konkurrens – med så mycket magskratt att jag hade träningsvärk i magen och så mycket härlig dans att jag hade träningsvärk i rumpan. Det tackar jag särskilt för. Inte blev det sämre av allsången, som avslutades med ett supermariobattle. Nördigt och alldeles underbart. Kolla filmen och texterna här!

SSWC har också fått en del medial uppmärksamhet, till exempel i nyhetsinslaget och intervjun i tv4s morgonsoffa på måndagmorgonen. Det uppkom under helgen en debatt om elitism, populism och om ”bubblan” är för stängd. Den fick näring av en diskussion om makt.

Jag tror att det kan vara en nyttig diskussion, men det känns också lite som att mycket av kritiken kom från sådana som inte var insatta och kanske kände sig utestängda. Maria Hägglöf förtydligade mycket bra i sin blogg vad SSWC faktiskt är och hur otroligt öppet det är. Michael Zackrissons inlägg rekommenderar jag verkligen, inte bara för debatten, utan i sin helhet.

Även Calle och jag fick våra fifteen minutes of fame i mediabevakningen. Eller kanske tre. Vi blev intervjuade av Miriam Olsson på Internetworld, där vi låg och tog igen oss efter lunchen i våra brassestolar (klicka på länken och skrolla ner). Vis av erfarenheten från förra året med stela lemmar och ömma rumpor efter sittandes på stenhällar och i allsköns natur under sessionerna kom vi det här året förberedda.

En annan personlig höjdare var sista stoppet på fredagsnatten, när vi var tre personer som la oss platt på rygg på ångbåtsbryggan i det kompakta mörkret, och lät stjärnhimlen växa fram över oss. Det var sista dagen av meteorregn och vi räknade stjärnfall.

Ytterligare en höjdare var SSWC-boken, som jag ju bloggat om tidigare. Den finns nu att beställa och köpa för er som inte var med på SSWC. Extra roligt var det att läsa Anders Mildners text efter SSWC, just för att den tangerar och uttrycker det som jag skriver om i min text i SSWC-boken, kanske ännu tydligare och på en annan nivå. 

Här är mina bilder från årets upplaga av SSWC. Varsågod att tagga dig själv eller andra på bilderna, kommentera gärna! Bilden längst upp i inlägget är Walter Näslunds och alldeles fantastisk. Resten av bilderna i inlägget är mina.

En näst sista länk orkar vi väl? Här är en himla kul grej; 40 timmars SSWC på sex minuter.

Here is a blog post in English that explains Sweden Social Web Camp pretty well.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Skrivet under #SSWC 2010 « Jan Viderén 17 augusti, 2010 at 20:49

    […] Post-SSWC (av @carnebro) […]

  • Tweets that mention Post-SSWC | Carnebro -- Topsy.com 17 augusti, 2010 at 22:09

    […] This post was mentioned on Twitter by tomaswennstrom, Anna-Carin Carnebro. Anna-Carin Carnebro said: Äntligen har jag också fått ut mig ett blogginlägg om #sswc, kryddat med personliga reflektioner och en hel del länkar. http://bit.ly/anUNB1 […]

  • Webcoast – vårens unconference : Carnebro 22 januari, 2011 at 10:41

    […] funkar Webcoast? Det är en deltagardriven unconference. Har du hört talas om SSWC? Webcoast har samma unconferenceupplägg. Det betyder att det inte finns anlitade […]