Internet

Vad är Geek Girls?

4 juni, 2010I högerspalten ligger denna gröna badge som stolt talar om att jag är en Geek Girl. Vad är då en Geek Girl?

En Geek Girl är en kvinna ”med passion för webb, entreprenörskap, design eller något som i bred mening kan kallas nördigt”, enligt Geek Girls hemsida. Det är ett slags nätverk, där alla bidrar men inget kostar. Man delar kunskap och passion.

För närvarande finns Geek Girls i Öresundsregionen, Göteborg och Stockholm. Man ses ofta på konferenser anordnade på temat unconference, en deltagardriven träff. Såhär beskrivs det på hemsidan:

Stolta nörd-tjejer träffas och lyssnar på varandra, snackar framtidsplaner och projekt och utforskar framkanten av varandras nörd-passioner i ett land av teknik, design och business.

Med nörd menar vi att du brinner för någon aspekt av hur ny teknik sammanflätad med nya sociala processer förändrar världen. Definitionen är bred, och allt som behövs är att du känner dig träffad, eller irriterad för att du inte känner dig tillräckligt träffad. =)

Alla som deltar bidrar till Geek Girl Meetup på ett eller annat sätt – genom att blogga och ta bilder, genom att prata om sitt favoritämne eller lära ut något. Stor eller liten skala, du bestämmer.

Självklart livesänds evenemangen, och twitterflödet är inte att förakta. Atmosfären är sprudlande, inspirerande och generös.

I Göteborg har vi precis haft en workshopserie, som hjälpte några av oss att komma igång med våra egna sidor. Om två veckor är det geekish picknick i Trädgårdsföreningen, för att lära känna varandra.

Är du en geekig girl, ska du definitivt vara med i Geek Girls!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Victoria 5 juni, 2010 at 13:21

  Jag vill bli Hangaround, sån där som MC-klubbarna har. Så kanske jag blir fullvärdig Geek Girl en dag? ;-)

  • Anna-Carin 5 juni, 2010 at 15:04

   Tror inte du behöver vara hang around, bara att dyka rätt i. Alla är välkomna, oavsett bakgrund. Du har ju passionen! :)

 • Callisto 6 juni, 2010 at 16:46

  Villvillvill, men allting verkar hända på dagar jag inte kan… Nästa event är en onsdag, och då är jag upptagen med mina danselever. :/

  • Anna-Carin 6 juni, 2010 at 19:11

   Åh, vad synd. Men hela hösten återstår väl att planera, nåt datum kanske funkar då?

 • Callisto 6 juni, 2010 at 21:13

  Ja, om det inte är mån-ons-kvällar. Då är det dans. Alltid.

  • Anna-Carin 6 juni, 2010 at 21:44

   Posta ditt önskemål på Geek Girl Göteborgs Facebooksida (tror jag
   länkat till den i inlägget) så får de veta. Jag tillhör ju snart Stockholm. :)