Preggo & barn

Tillväxtultraljudet i vecka 35

24 juni, 2013

Ett ganska kort inlägg om dagens tillväxtultraljud och diabetesrond. Den korta versionen: allt såg bra ut. Bäbisen följer sin egen kurva, och det är en liten bäbis av sig själv, inte för att flödet skulle vara dåligt eller att den inte mår bra. Eller som Christina som gjorde ultraljudet sa: ”du är helt enkelt en sådan som får små barn”. Min bäbis ligger på -7,4 % på kurvan och har idag en uppskattad vikt på 2 205 gram. Jag har absolut inget emot att vara en sådan som får små barn, tvärtom.

Normala fosterrörelser, som vanligt ville lilla pyret inte riktigt samarbeta och blev störd av ultraljudsstaven så det var cirkus i magen, normal fostervattenmängd, normala hjärtljud och så gjorde den andningsövningar. Flödet såg fint ut i både bäbisens mage och navelsträngen. Dessutom pekade Christina ut att den har börjat få en liten frisyr, och har en tofs hår i nacken. Kan ni fatta att man kan se det på ultraljudet? Kunde inte låta bli att fnissa lite. Får se om kalufsen är kvar när den kommer ut.

På ronden såg allt bra ut också, oförändrat äggviteläckage, blodtrycket var 140/70, och mina blodsockervärden ligger som jag skrev förut lågt. Diabetesläkaren såg ingen anledning att justera nu, utan jag återkommer med kurvor om läget ändras så gör vi en justering då. Ny diabetesrond om tre veckor. Vi pratade även om insulinnivåer under förlossning så där har jag lite att förbereda. Obstetrikern är inte supernöjd med blodtrycket, även om det är godtagbart, så vi får se vad njurläkaren säger på torsdag. Just för blodtrycket blir det nya ultraljud och flödesmätningar redan nästa vecka, förutom vanliga barnmorskebesöken med CTG.

Sammanfattningsvis: bra! Bäbisen är liten men normalt liten, och inget att bekymra sig för. Blodsockret är bra, blodtrycket tillräckligt bra. Så. Nu får jag fortsätta vila och ta hand om mig till på torsdag när jag ska träffa barnmorskan igen.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa