Dags för två nya veckor igen då. Rullar mest på med favoriträtter och inte så mycket nytt. Men en ny sak är att jag och V ska laga en av hans favoriträtter och testa lite nytt, från grunden en gång i veckan. På helgerna blir det nog.
B¨åde som ett sätt att göra något tillsammans men också för att öka intresset för mat och så småningom vidga smakpreferensen. Idag är den väldigt baserad på korv och köttfärsrätter. Och det är ju svårt när varken ägg, grönsaker i någon beredd form (och nästan bara morot och gurka i rå form), linser/bönor, ost etc går hem. Men kanske med baby steps? Vi gjorde köttbullar tillsammans från grunden häromhelgen, och det blev succé! Tydligen godare än köpeköttbullar. På köpet blir det ju lärdomar i matlagning, och det är en kunskap att ha med sig för livet tänker jag.
Nåväl, här är kommande två veckors matlagning:
Vecka 45
Må: Blomkålscurry
Ti: Linssoppa med broccoli
On: Pasta med tomatsås med linser
To: Rostbiff med frisk bulgursallad (fast rostbiffen byts mot salladskyckling)
Fr: Vegetarisk kebabsallad/kebab i pitabröd med grönsaker och gräddfilssås
Lö: Barnvänlig vegetarisk lasagne
Sö: Varmrökt lax, bakad potatis, gräddfil, kryddor och grönsaker
Vecka 46
Må: Sallad med bönor och varmrökt lax
Ti: Broccoli- och blomkålssoppa
On: Vegetarisk pastagryta med fetaost
To: Omelett med grönsaker
Fr: Havregrynsgröt med rivet äpple och kanel
Lö: Indisk kycklinggryta
Sö: Dillslungade grönsaker med rimmad lax