Personligt

Carnebro.se goes beauty blog

20 juli, 2010

Häromveckan satt mina kollegor och jag och diskuterade skönhetsvård på lunchen. En kollega arbetade tidigare med nagelvård, smink och skönhet, så hon är väldigt insatt.

Själv är jag någonstans mittemellan. Jag älskar smink, och gillar hur det kan förändra utseendet. Men jag kan också gå utan (även om det inte händer så ofta på jobbet just). Hudvård däremot, är jag sämre på. Visst, jag har lite eksemhud och psoriasis, på armbågarna, så jag brukar smörja kroppen med relativ regelbundenhet. Men ansiktet?

Fast, när jag passerade 30 så hände det något. Det började komma lite fina linjer runt ögonen. Inte för att jag har stora problem med att åldras, men det behöver ju inte synas riktigt än. Så från att ha tvättat ansiktet med tvål – det enda som tog bort maskaran ordentligt och inte gjorde synen suddig – i 30 år har jag nu en liten hudregim. Tänkte att jag kunde dela med mig av den.

Jag ska börja med att säga att jag avskyr parfymerade produkter. Det enda som ska lukta parfym är just min parfym. Resten ska vara luktfritt. Sen har jag blandhud, på gränsen till torr. När huden inte får tillräcklig fukt blir den fet. Det trodde jag inte förr, utan köpte kräm för fet hud, som la sig som en olja uppepå.

Ansiktsrengöring:

Aco Face Rengöringsgel.

Superduper! Oparfymerad, dryg, med lite gnugg tar den tre lager maskara. Torkar inte ut huden. Och, man får använda vatten – jag har jättesvårt för rengöring där man ska torka bort krämen med en servett.

Scrubcreme:

Clinique 7 day Scrub Rinse-Off Formula

Långt namn, men oparfymerad.  Hur som helst, det är är en helt underbar scrub. Testade Acos förut och den är helt ok, men den här är dryg, len, med pyttesmå scrubkorn som verkligen ”works wonders”. Huden känns slät och len och ser frisk ut efteråt. 2-3 gånger i veckan använder jag den, i duschen.

Ögongel:

Aco Face ögongel

Oparfymerad, fettfri gel som ger en lite svalkande känsla. Har inte sett skillnad på mina linjer, men det har jag inte gjort med någon annan ögonkräm eller ögongel förut heller. Skön, bara så.

Ansiktskräm:

Aco Face Ansiktskräm 24h fukt

Åh, äntligen! En ansiktskräm som är nästan lika bra som FACE Swedish Solution, men som kostar en femtedel. Lite liten förpackning, men så skön. Lätt, går in i huden, fuktar rejält och länge. Den använder jag morgon som kväll. Ingen torr hy, få finnar. Rekommenderas!

Inte sponsrad

Nu skulle man kunna tro att jag är sponsrad av Aco. Det är jag tyvärr inte (men jag kan tänka mig att bli!), men jag har provat mig runt bland oparfymerade, prisvärda produkter och de här är klart bäst. Finns på apoteken, och ingen av produkterna kostar över hundralappen.

Jag älskar ju också allt ekologiskt, och har provat en hel del sånt. Men tyvärr reagerar jag ofta på parfymen i, även om det är eteriska oljor. Reagerar både med mitt doftsinne och rent hudmässigt. Men jag tar gärna emot rekommendationer!

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • mittemellan och med dragning åt hösten 20 juli, 2010 at 18:27

    Tackar för tipsen och skall genast imorgon bege mig till närmaste apotek för att inhandla ACO produkter! Åker utomlands nästnästa vecka och då får det bli ”scrubben” :)