Odlingslotten

… och så lite balkongodling!

19 maj, 2019

I höstas bestämde jag mig för att inte odla något på balkongen. På sin höjd köpa några blommor. Men i takt med att livslusten återvänt har ju något hänt. Jag tog äntligen tag i en bortglömd bokashi och gjorde jordfabrik på balkongen med fuljorden från förra sommarens balkonglådor.

Så nu har jag bra jord. Och en massa frön till lotten, som jag när jag råkade hitta ett gäng plastkrukor, sådde lite av till balkongen. Någon lavendel här, en körbärstomatplanta där, jordgubbsplantor. En sockerlåda jag fått av min gudmor med lite plast i. Och nu … tja, nu verkar det bli en del balkongodling ändå?

Men med samma inställning som på lotten: que sera sera. Ska gödsla lådorna mer, och kanske även täcka i dem med gräs när plantorna kommit upp en bit. Med solig söderlägesbalkong blir det mycket vattnande. Såklart har jag både vattenstation och insektshotell, också. Och vi älskar att vara på balkongen: äta frukost i rottingsoffan, blåsa såpbubblor, mysa, läsa, vila.

Så mitt lilla planerande för balkongen är även det prestigefritt och en ren njutning. Min tid.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa