Personligt

Var står jag inför valet?

18 juni, 2010

Jag är inte partipolitiskt engagerad. Men jag är intresserad av samhället, hur och att det fungerar. Och jag tycker att det är oerhört viktigt att värna om vår demokrati och använda vår rättighet och skyldighet att rösta i våra val.

Just därför är det ett dilemma och en kamp varje valår. Jag vet inte vad jag ska rösta på. Jag vet några alternativ jag definitivt inte röstar på – KD, SD bland annat – men i övrigt … Nä, det är riktigt svårt. Dessutom har jag svårt för att titta på debatter, det blir så sällan nån substans utan mera tuppfäktning. Som om inte det räckte, så är det personer som ett parti består av och vissa känner jag sympati för, andra inte så mycket sympati.

De flesta partiprogram påminner ändå mycket om varandra, och ärligt talat, tycker jag att de är tråkiga att läsa. Ändå tragglar jag mig igenom och går och röstar, på det alternativet som passar bäst, fast egentligen inte stämmer så bra det heller. Svårt är det. Fast EU-valet var lätt, och Svenska Kyrkan har jag gått ur.

Därför gillar jag test, av den typ DN har, även om jag inte sätter så stor vikt vid resultatet. Jag gjorde testet och fick det här resultatet nedan (klicka på bilden för större).

Rätt så jämt mellan många partier? Det bekräftar min ambivalens. Tyvärr.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Sara 21 juni, 2010 at 15:24

    Åh, vad jag känner igen mig. Precis på pricken.

  • Anna-Carin 22 juni, 2010 at 22:42

    Ja, inte är det lätt inte?