Inredning & pyssel

Köksrenovering – del 6

11 december, 2011
Dammet lägger sig i fina lager överallt

Oh yes. Inlägget om det trista, tråkiga, smutsiga och dammiga sliparbetet. Allt vi spacklade var ju tvunget att slipas och städas undan. Jag åkte faktiskt och köpte en grovdammsugare på ÖoB för några hundralappar, bara för att skona min vanliga dammsugare. Behöver någon av mina vänner låna en sån nu, så vet ni var det finns.

Men först slipade jag. Hade till och med en egen fredagsafterwork med slipmaskinen och lyckades slipa allt. Sen lät jag rummet vara och dammet lägga sig, för att börja städa slipdammet dagen efter. Det tog tid. Dammet är ju så fint och nästlar sig in överallt. Trots skyddsglasögon, snusnäsduk över håret och andningsmask såg jag ut såhär.

Dammet lägger sig i fina lager överallt

På lördagen lyckades jag grundmåla första lagret, både tak och väggar. Skönt att äntligen få se någon skillnad, när allt blev vitt istället för spackelgrått, vaniljgult och what not. Men, ett litet problem skulle uppdaga sig. Mer om det i nästa inlägg. Så länge kan vi njuta av det här fotomontaget på före och efter:

Äntligen lite skillnad! Före och efterbild på grundmålade väggar

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • » Köksrenovering – del 12: sista inlägget! » Carnebro 9 januari, 2012 at 14:39

    […] är så himla, himla nöjd med mitt kök! Allt det där tråkiga arbetet med att slipa och spackla och måla – lätt bortglömt nu! Sedan finns det grejer kvar: den sista biten på […]