Nyåret blev inte som tänkt, eftersom jag vaknade med ont i halsen och baksnuva idag. Har beställt covidhemtest, men det är många som vill testa sig nu så det dröjer lite. Nyårsplanerna inställda med andra ord, och karantän för mig.
Som tur var fanns det leveranstider kvar hos Mathem som jag oftast handlar hos, så imorgon får vi en matleverans! I och med det fick jag slänga ihop en nyårsmeny och nästa års första veckomenyer!
Nyårsmeny
Förrätt: Jordärtskockssoppa med topping av rostad hasselnöt, torkad lök, gräslök, olivolja och svartpeppar (variant på det här receptet)
Huvudrätt: Torskrygg med champagnesås, potatispuré och bakad spetskål med brynt smör och ponzu (variant på det här receptet)
Efterrätt: Mangomousse med hallonsås, vaniljglass, maräng och mandelmusslesmul (variant på det här receptet med färdig mousse och rester från julafton)
Visst låter det alldeles fantastiskt gott? Blir hungrig redan nu. Och här är kommande två veckor:
Vecka 1
Må: Bakad potatis med laxröra
Ti: Gul linssoppa med kokos
On: Kyckling tandoori
To: Nasi goreng med räkor
Fr: Ugnsbakade grönsaker med quinoa och crema di balsamico
Lö: Coq au vin
Sö: Blomkålscouscous med pulled lax
Vecka 2
Må: Grekisk böngryta
Ti: Blomkålssoppa
On: Teriyakilax med ris och gurksallad
To: Potatisfrittata med paprika
Fr: Asiatiskt fiskgryta med citrongräs
Lö: Fake fried chicken med coleslaw
Sö: Torsk med ägg och brynt smör
Bilden i inlägget kommer från Unsplash.