Inredning & pyssel

Svårt att hitta bra barnmönster?

7 maj, 2014

Det har i alla fall jag haft, eftersom jag bara kollat mönsterpärmarna i tyghandlarna. Och det är som att svepas några decennium tillbaka i tiden, för de mönstrena är inte aktuella idag. Så jag har ju dels fått mönster, och dels gjort själv med varierande kvalitet. Men på det älskade internet finns förstås allt!

Så nu har jag tecknat en prenumeration på modetidningen för barn, Ottobre Design, där varje nummer innehåller ”över 40 trendiga modeller med fullständiga mönster och arbetsbeskrivningar”. Utkommer fyra gånger per år, och kostar runt tio euro per nummer. Det är inte så mycket med tanke på hur många mönster man får. Jag passade även på och beställde några gamla lösnummer jag hittat tips om i den här finfina sybloggen. Ja, Ottobre har ju en egen blogg också såklart.

Ottobre säljer även tyger på nätet, en hel del ekologiska, via etsy. En del är riktigt fina och priserna ibland lite lägre än de brukar vara på ekologiskt i Sverige – å andra sidan tillkommer ju frakten. Men ska man handla många meter är det nog värt ändå.

Annars funderar jag en hel del på hur det funkar att sy med overlock och coverlock, och om det är någon idé att investera i endera maskinen eller en kombimaskin? Det är ju riktigt roligt att sy barnkläder. Skulle vilja få en liten introduktion i den typen av sömnad innan jag bestämmer mig.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

  • Christel 6 december, 2015 at 19:27

    Vilken underbar blogg du har, precis min stil av läsning då även jag älskar att sy. Jag har en overlock, Brother 4234D som jag bara älskar. Kan varmt rekommendera en overlock =)