Veckomenyer

Veckomenyer, vecka 8 & 9 2019

Ojdå, det har redan gått två veckor till? De flesta rätterna i förra menyn blev lagade, men pasta Alfredo och någon fiskrätt kan jag lätt köra igen. Halloumi carbonara blev en favorit också. Och så blev det spontant hjärtvåfflor med massor av vita bönor i smeten (färdig smet från pulver) på Alla hjärtans dag: till liten med sylt och grädde, och till vuxen med crème fraiche, avokado och rom. Mums!

Sen har jag insett att egentligen mår magen allra som bäst på soppor för min del, men det blir lite för tråkigt att äta varje kväll. Däremot tror jag att det får bli två soppdagar i veckan.

Förutom det har vi även lyckats ha en liten brand på spishällen, där jag reklamerat hällen till ikea. Hade dragit ner en platta till 0 medan en annan fortfarande kokade pasta. Men spisen drog själv upp den och växlade mellan 8 och P så strax brann det i stekpannan. Glad att jag reagerade så rådigt i situationen och släckte helt enligt gällande rekommendationer, men vilket stresspåslag.Så nu lämnar jag inte hällen en sekund.

Vecka 8

Må:  Jordärtskockssoppa med rostade frön och knäckemacka (favvo i repris!)
Ti: Halloumi, grönsaker och vitlökssås
On: Falafelbowl med hummus
To: Blomkålssoppa med dijon och kummin
Fr: Räkor, ägg, majonnäs, rostat bröd
Lö: Rester, risotto med sojabönor och gremolata
Sö: Rester, lasagne på vegofärs med kålsallad (brukar göra Morbergs recept men utan champinjoner och sidfläsk)

Vecka 9

Må: Tomat- & linssoppa
Ti: Lasagnerester från söndagen
On: Pasta med kalkonsås och ärtor
To: Potatis- och broccolisoppa med bönor
Fr: Paella med kyckling (minus musslor, gjord på förkryddad minutkyckling)
Lö: Rester, fiskgryta med apelsin och broccoli
Sö: Rester, halloumiburgare med klyftpotatis

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.