Veckomenyer

Veckomeny 1 & 2, 2017

1 januari, 2017

Ja, det var ju himla länge sen jag bloggade här. Tror inte att jag kommer att komma igång så mycket nu heller, men något som jag gjort i över ett år med mer eller mindre regelbundenhet är veckomenyer. Och de vill jag spara någonstans, tillsammans med en del recept. Så det tänkte jag att jag kunde försöka göra här.

Ska även testa att blogga från mobilappen och se hur smidigt det är.

Så, här är första veckomenyn som involverar 2017:

Onsdag: crepes med räkröra
Torsdag: kryddig köttfärssoppa
Fredag: jambalaya
Lördag: nyårsafton
Söndag: jambalaya / bakad potatis med skinka

Måndag: torsk med senapssås
Tisdag: färsbiffar med blomkålspotatismos
Onsdag: örtkryddad pasta och korv
Torsdag: halloumistroganoff med ris
Fredag: potatis- och linsgryta
Lördag: rester
Söndag: släktkalas

Jag har några principer jag försöker följa när jag gör mina veckomenyer, som förenklar lite för mig. Det brukar vara en soppa, en fiskrätt, en vegetarisk, och ofta en pastarätt. Och resten är lite vad som faller mig in. Ibland sammanfaller de dessutom.

Sen händer det alltid saker och någon rätt förskjuts till nästa vecka. Jag håller dessutom på och lär mig fortfarande hur mycket mat det blir, för att ha lagom med rester.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa