Inredning & pyssel

Köksrenovering – del 2

15 november, 2011
Sista bilden på mitt gamla kök

Nu har det börjat. Köksrenoveringen alltså. Igår packades allt lösöre i köket ihop, jag sålde av spisen för en spottstyver till ett par som fick kånka den nerför fyra trappor och kylfrysen flyttades till vardagsrummet. Tömde även hallen så nu trängs både flyttlådor från köket och hallinredning med sängen i sovrummet. I vardagsrummet kommer det nya köket att stå, det som levereras på fredag.

Sista bilden på mitt gamla kök

Imorse tog jag den sista bilden på mitt kök, och sa sedan hej till Stockholm Bygg & Demolering som kom 7.10 och började med att be om ursäkt för sin försening på 10 minuter, det hade varit lite svårt att hitta och de hoppades verkligen att de inte ställt till det för mig. Eh, va? Jag hade räknat med att de skulle komma typ 7.30 fast vi avtalat klockan 7, så det var med en rätt god magkänsla jag lämnade över en nyckel och åkte till jobbet, efter att de gått igenom vad de skulle göra för att bekräfta min beställning en gång till.

Lite lagom spänd kom jag så hem ikväll. Och fick syn på det här på gatan. Lätt pirrig tänkte jag att det kanske var mitt kök som låg där i Sortera-kassarna

Är det mitt kök i kassarna från Sortera?

Så jag småsprang uppför trapporna och låste upp dörren. Inte ett spår i trappan efter några byggjobbare, men på handtaget till min dörr kunde man ana en pyttegnutta damm. Innan för dörren låg min nyckel – de var alltså klara – och på golvet byggpapp och alla dörröppningar var nogsamt igentejpade med plast i hallen. Köket då? Jo, det var tomt. Kan man ju säga.

Mitt kök är tomt!

Mest imponerande är att det verkligen inte finns en gnutta damm eller ens en smula betong/spackel/skräp. Inget! Aldrig sett något så rent efter att en byggjobbare varit någonstans. Jag tog av mig skorna och gick med svarta strumpor på byggpappen och masoniten som täcker parketten i köket. Syns knappt nåt damm på strumporna! Väldigt glad att jag fick det här företaget rekommenderat till mig. Kontakten har varit helt smärtfri, seriös och de har verkligen överlevererat. Kanon!

Nu återstår ju en del jobb som ni ser på bilden ovan. Måste laga väggar och tak, spackla, riva ner tapeter på de andra väggarna och sedan måla tak och väggar. En del jobb ja … Men efter det ska det nya köket upp.

 

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

 • Lennart 15 november, 2011 at 22:18

  Ja det må jag då verkligen säga! Du verkar ha hittat hantverkare som verkligen gör skäl för att vara professionella. Vilken bra start!

 • Annsofie 16 november, 2011 at 08:08

  Jag är redo och peppad! Ses i helgen.

  • Anna-Carin 16 november, 2011 at 08:46

   Ja, det må jag säga!

   Annsofie: Jaa! Pepp!

 • Vendela 16 november, 2011 at 10:01

  Hejsan,
  så härligt att göra om i köket. Det skulle vara roligt om du vill visa upp ditt projekt på Byggla.se. Är du intresserad kan jag erbjuda en morot. Vi har även en golvtävling som pågår just nu.
  Maila mig på vendelabyggla@gmail.com så berättar jag mer!
  /Vendela

  • Anna-Carin 19 november, 2011 at 20:55

   Hej,

   tack för erbjudandet, men jag bloggar och visar upp på min egen domän. :)

 • » Köksrenovering – del 3 19 november, 2011 at 23:41

  […] – del 3By Anna-Carin on 19 november 2011 in Inredning Tidigare i veckan blev köket utrivet, och jag förberedde leverans av mitt Ikea-kök som kom igår. Killarna på Bring var väl inte […]

 • » Köksrenovering – del 5 21 november, 2011 at 07:39

  […] blivit föreslagen att använda mitt projekt på andra sidor. Det första kom i kommentarerna till det här inlägget, och det andra var ett tips på Twitter om en tävling på en annan sajt med 10 000 kronor i […]

 • Petra 18 november, 2013 at 13:40

  Vad kostade rivningen, innan rotavdrag?
  Funderar på att anlita dem.. Var det lång väntetid?

  • Anna-Carin 18 november, 2013 at 16:26

   Hej! De besökte och gav offert, kommer inte ihåg nu vad det kostade. De kom när jag behövde så jag vet inget om väntetid. Det var ju dessutom en tid sen, så det bästa är nog att du kontaktar dem direkt. Lycka till!