Veckomenyer

Citronpasta med edamamebönor

09 januari 2017

Oväntat fräsch och lätt men ändå mättande rätt som går snabbt att slänga ihop en helt vanligt vardag. 4 portioner.

Ingredienser

500 g edamamebönor utan skal (i frysdisken)
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflingor
rapsolja att steka i
1 citron
1 dl riven parmesanost
flingsalt
svartpeppar

Tillagning

Koka upp pastan. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och koka bönorna i två minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka vitlöken och fräs tillsammans med chiliflingorna i rapsoljan. Vitlöken ska bara bli muk, inte få färg.

Lägg i bönorna och låt dem bli varma. Riv skalet av en citron och blanda ner det. Häll av vattnet från pastan, men spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, det sparade pastavattnet och riven parmesan. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera med pressad citron, mer parmesan, och olivolja om du vill.

Gillade du det här inlägget? Då kanske du också gillar dessa

1 kommentar

  • Reply Veckomeny 5 & 6, 2017 - Carnebro - En del av Anna-Carin 19 januari 2017 at 20:43

    […] citronpasta med edamamebönor Tis: vitkålsgratäng med wienerkorv Ons: dahl med gröna linser Tor: korv & makaroner […]

  • Skriv en kommentar