Oväntat fräsch och lätt men ändå mättande rätt som går snabbt att slänga ihop en helt vanligt vardag. 4 portioner.
Ingredienser
500 g edamamebönor utan skal (i frysdisken)
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflingor
rapsolja att steka i
1 citron
1 dl riven parmesanost
flingsalt
svartpeppar
Tillagning
Koka upp pastan. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och koka bönorna i två minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka vitlöken och fräs tillsammans med chiliflingorna i rapsoljan. Vitlöken ska bara bli muk, inte få färg.
Lägg i bönorna och låt dem bli varma. Riv skalet av en citron och blanda ner det. Häll av vattnet från pastan, men spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, det sparade pastavattnet och riven parmesan. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.
Servera med pressad citron, mer parmesan, och olivolja om du vill.
[…] citronpasta med edamamebönor Tis: vitkålsgratäng med wienerkorv Ons: dahl med gröna linser Tor: korv & makaroner […]