Veckomenyer

Citronpasta med edamamebönor

Oväntat fräsch och lätt men ändå mättande rätt som går snabbt att slänga ihop en helt vanligt vardag. 4 portioner.

Ingredienser

500 g edamamebönor utan skal (i frysdisken)
2 vitlöksklyftor
1 krm chiliflingor
rapsolja att steka i
1 citron
1 dl riven parmesanost
flingsalt
svartpeppar

Tillagning

Koka upp pastan. Koka upp lättsaltat vatten i en liten kastrull och koka bönorna i två minuter. Låt dem rinna av i ett durkslag. Hacka vitlöken och fräs tillsammans med chiliflingorna i rapsoljan. Vitlöken ska bara bli muk, inte få färg.

Lägg i bönorna och låt dem bli varma. Riv skalet av en citron och blanda ner det. Häll av vattnet från pastan, men spara en deciliter. Blanda pasta med bönor, det sparade pastavattnet och riven parmesan. Strö över flingsalt och nymalen svartpeppar.

Servera med pressad citron, mer parmesan, och olivolja om du vill.

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.