Gott

Zucchiniplättar utan vetemjöl

Ikväll gjorde jag nåt så jädra gott att jag bara måste dela med mig. Hade fått tipset om zucchiniplättar i en föräldragrupp på Facebook, i en tråd om mellanmål och kollade upp det. Gillar mat som är enkel att laga och som innehåller grönsaker utan att det liksom märks.

Originalreceptet jag utgick ifrån finns på ica.se, och det är nog supergott som det är. Men jag ville inte ha vetemjöl i, så jag gjorde ett alternativ. Skriver ner det här, så jag kan göra det igen själv. Så gott var det!

Zucchiniplättar utan vetemjöl

Cirka åtta normalstora plättar

  • 1 liten zucchini, som vanligt gärna eko
  • 2 msk mandelmjöl
  • 1/2 tsk fibrex, alt 1 tsk fiberhusk
  • 2 ägg
  • 2 krm salt, minska gärna lite om du som jag inte saltar extra på maten

Riv zucchinin grovt. Blanda den och resten av ingredienserina i en skål. Hetta upp smör och lite olja i en stekpanna och steg på medelhög värme, 2-4 minuter per sida. De flyter gärna ut lite men drar ihop sig igen, och blir frasigt goda i kanterna.

Jag serverade med en klick sweetchili-philadelphiaost, och en klick franska örter-färskost,och snackspaprika vid sidan. Så himla enkelt och så himla gott!

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.