Veckomenyer

Veckomenyer 1 & 2, 2020

Nytt år, nya menyer! Eller om jag känner mig själv rätt, ganska många repriser, haha. Men varför sluta med en bra vana? Dessutom har vi från och med årsskiftet inte längre lunchservering på jobbet. Det har varit ett så enormt stort plus med att få vår husmor Åsas kärleksfullt lagade och goda mat varje lunch, att det känns rätt trist att börja med matlådor.

Äta ute är inte ett alternativ. Det blir minst 100 kronor per dag, ofta mer. Minst 500 kronor i veckan på lunch känns inte alls lockande. Särskilt inte när jag ändå lagar mat hemma varje dag, då kan jag lika gärna göra matlåda. Nu under julen och minusgrader har jag också passat på att avfrosta frysen, och jisses, är det dags för frysrensning eller vad? Har mat för ett helt kompani däri. Så kommande veckor blir lite av projekt att rensa frysen.

Vecka 1

Må: Kycklinggryta med soltorkade tomater och fetaost, rester från dagen innan
Ti: Nyårsafton med trerätters hos vänner
On: Hemmagjord pizza med skivad kalkon och tomater, brunch/fil och smörgås
To: Falafellunch i pitabröd, pizzarester
Fr: Jobbar hemma så kolijoxlunch, chevré chaud med honung och nötter till middag
Lö: Ev provisorisk lunch, ska hjälpa vänner att riva ett kök, torsk i räksås (räkor från frysen)
Sö: Räksoppa (på skal och räkor från gårdagens), kycklingburgare och pommes (hemlagade)

Vecka 2

Må: Kollijoxlunch, potatisbullar med bönor och wokgrönsaker, lingonsylt
Ti: Lax i ugn med blomkålspotatisjordärtskocksmos och ärtor
On: Lediga pga planeringsdag i skolan, utelunch. Bakad spetskål med brynt smör och hasselnötter, pocherat ägg.
To: Broccolisoppa med vitlöksbröd
Fr: Krämig ärt- och bönpasta
Lö: Cashewkyckling med vinbräserade grönsaker
Sö: Ärtrisotto med rostad lök

Gillar katter och hundar, drömmer om hus på landet med trädgård och natur, passerat 30-strecket. Gillar loppisar, resor, min familj, vackra saker, webben och mitt jobb. Bloggar om det som intresserar mig (och om mig). Skriver en del om hur det är att vara jag, ur aspekten typ-1 diabetiker.

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.